Helvéczia: Segédanyagok

Ezeket a kiegészítőket használjuk a játék során. A játék elkezdéséhez szükség van karakterlapokra (erre a célra ugyan egy üres papírlap is megteszi, de a karakterlap megkönnyíti a karakteralkotás folyamatát); a többi segédanyag használata nem kötelező, de megkönnyítik mind a játékosok, mind a mesélő dolgát. Az alábbi letölthető formákon kívül megtalálhatók a Helvéczia dobozos kiadásában is.

Karakterlapok: Karakterlap a játékos karakterek értékeinek, felszerelésének és varázslatainak felvezetésére. A harczos és vagabund karakterek számára az első két oldal, a pap és deák karakterek számára a második kettő is szükséges. Nem árt, ha van kéznél néhány üres példány is arra az esetre, ha valamelyik karakter rossz sorsra jut, fogságba esik, vagy elkóborol társaitól, és új karakterre van szükség. Letölthető WORD és PDF formátumban.

Példakarakterek: Ez a tizenöt kezdő karakter példaként szolgál a saját kalandorok elkészítéséhez, vagy a karakterkészítést kihagyva azonnali lehetőséget ad a játék elkezdéséhez. Letölthető tömörített ZIP fájlként, amely a WORD állományokat tartalmazza, vagy egységes PDF formájában.

Térképek: Színes áttekintő térkép Helvécziáról a teljes társaságnak (JPG), valamint négy pontos úti térkép a mesélőnek, és négy kevésbé részletes, fehér foltokkal teli példány a játékosoknak. A karakterek kalandjaik során feltárhatják a térkép ismeretlen területeit, és így pontosan megrajzolhatják annak vidékeit; a mesélő pedig saját elképzeléseivel és kalandjaival töltheti meg a sajátjait. Letölthetők TIF formátumban, játékosi és mesélői példányokként. Hozzájuk tartozik még egy üres, számozott hatszögrácsos térkép, TIF és AuR (AutoREALM térképkészítő) formátumban.

Kalendáriom az 1698. esztendőre: Naptár a játékbeli idő nyomon követésére, a fontosabb események, személyek és kuriózumok feljegyzésére, a legelterjedtebb német és latin nevekkel. A lipcsei Immerwährender Kalender alapján. Letölthető WORD és PDF formátumban.

Segédlapok: Négyoldalas segédlet a játék néhány fontosabb szabályának összefoglalásával, amely jó, ha mindig kéznél van. Letölthető PDF formátumban.

Egyebek: A játékhoz szükséges továbbá egy pakli magyar kártya (a magyar zsugás hagyományoknak megfelelően a kék hátoldalú Piatnik javallott – tartózkodjunk a piros hátú imitációktól!), egy készlet dobókocka (4, 6, 8, 10, 12 és 20 oldalú – beszerezhetők a szerepjátékos boltokban, vagy megtalálhatók a dobozos kiadásban) és a Szentírás egy példánya (ezt a doboz nem tartalmazza).

Extrák

Néhány a dobozban található segédanyagok közül