Kivilágos Virradatig

EMDT40Három mulatság és hívott-hívatlan vendégei. Békebontás, leányrablás, meg egy különös eset, hol a lakomára szánt étek ellenszegül.

A gyűjteményben található három kaland a Helvéczia három különböző arczát mutatja meg:

A Gudmundshofban egy meghívólevél a nagymúltú von Ammertal család fészkébe vezet, hol hét határ úri társasága gyűlt össze mulatozni és eszmét cserélni a világ dolgairól. A társaságba viszont olyan elemek is keveredtek, akiket inkább a könnyű meggazdagodás, vagy éppen a vendéglátóik elleni ármányos gonosztettek gondolatai vezetnek.

Az Apollonia grófnő szépítő kúrájában egy ünnepet ülő kis fürdőváros terül elénk, hol Albin von Trauttmansdorf, a jitschni gróf, és neje, Apollonia Speyer-Schwetzingen grófnő egy sokak által szélhámos ingyenélőnek, kevesek által pedig ördöngős csodatévőnek tartott rosszhírű kalandor jóvoltából egy igen egyedi és különleges szépészeti módszerre bukkannak. Megy is minden, mint a brandenburgi karikacsapás, ám ekkor a történet nem várt fordulatot vesz…

Végül a Három tündér almafa Helvéczia erdeinek mélyén, és még azokon is túl játszódik. Ördöngös erők fenyegetik Julchen, az elrabolt leány életét, és a boszorkányok ünnepéig, a félelmetes és csudálatos Walpurgisnachtig hátralévő pár napban csak néhány kipróbált szerencselovagon áll, hogy élve kerül-e vissza édesanyja karjaiba. Mindebben pedig nem más játszik főszerepet, mint egy különös vers, és néhány varázslatos gyümölcs…

A 36 oldalas kalandgyűjtemény, amelyből egyet a Győrben, kettőt pedig a Buda-Pesten összegyűlt úri közönség már korábban kipróbálhatott, letölthető PDF formátumban (6,6 MB), valamint a Kontraszt Gyorsnyomda webshopjából megvásárolható a Kalandos Históriák czímű gyűjteményes kiadásban.