Ebül Szerzett Jószág

EMDT41Egy fogadás különös utóélete! Tyúkperek, riválisok, kapatos atyafiak Bersheimingenből, és egy eltévedett czigánykaraván igaz históriája.

Nincsen abban semmi, ha valaki becses javait a kártyára felteszi, s őket rend szerint el is veszíti. Így mulat az úri rend. Hanem Dürzlenkingeni Habakukk Jónás nem mással, mint a tulajdon fivérével szemben ülve szenvedte el ezt a megalázó csapást. Dürzlenkingenhof, a család udvarháza, s véle az ősi föld így mindenestől a korhely, semmirekellő József János Emánuel kezére jutott! Mit is tehetne egy igazi úr, mint hogy jussa visszaszerzésére pénzéhes landsknechteket és hasonló jómadarakat fogadjon, s őket – megszabván, hogy a szükségesnél jobban azért ne bántsák a bitorlót – Dürzlenkingenwald festői vidékére küldje? A díj nem más, mint egy köteg, a birtokra kiállított és hitelesen aláírt váltó – mellynek értékét az adja majd, ha Habakukk Jónás ismét a birtokon belül tudhatja magát!

A 12 oldalas kaland – amely az első Kalandorok Társasága szerepjátékos találkozón mutatkozott be – letölthető PDF formátumban (1,8 MB), valamint a Kontraszt Gyorsnyomda webshopjából megvásárolható a Kalandos Históriák czímű gyűjteményes kiadásban.