Ammertal és az Oberammsbund

Ammertal és az OberammsbundKiegészítő Helvéczia két tartományának részletes leírásával, egy játékkezdéshez készült kalanddal és más hasznos segédanyagokkal.

A füzetben a mesélő két helvécziai kanton leírását találja egy részletesebben, és több vázlatszerűen kidolgozott kalanddal. A térképeken jelölt és röviden bemutatott helyszínek önmagukban is kalandok sorát adják, egyben pedig kiválóan alkalmasak arra, hogy laza kereteket biztosítsanak a mesélő által kidolgozott játékokhoz. Ezért ez a föld lehet vázlatos kalandhelyszín, ahol a mesélő elhelyezheti a maga kisebb-nagyobb kalandjait (a kísértetkastélyoktól a rablóregékig), de lehet alapanyag is: az egyes elemeket összekötve és rendszerbe foglalva kirajzolódik egy összkép, amely sorban szállítja az új kalandötleteket – méghozzá mindenkinél mást és mást. Az Ammertal anyagai annyira kidolgozottak, hogy megadják a kezdő szikrát a továbbgondoláshoz, de ne korlátozzák a mesélőt saját elképzelései megvalósításában, a játékosokat pedig abban, hogy cselekedeteik által ők váljanak e két kanton hőseivé vagy gonosztevőivé: mert végülis ez a döntési szabadság a szerepjátékok lényege.

A 36 oldalas kaland letölthető PDF formátumban (7 MB, jobb klikk + mentés másként), valamint nyomtatott, tűzött füzet formájában megvásárolható a Kontraszt gyorsnyomda webshopjából.

Extra: Mesélői térkép bejelölt találkozásokkal, kétféle formában (ZIP).